SWITCH SECTION

Mer attraktiv bolig med et massasjebad?

Ikke hvis du gjør det på feil måte

Av HotSpring

Harald Christensen

Hotspring

5. mars 2019
Foto: Hotspring
Foto: Hotspring
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190326054716252.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190326133433673.jpg?maxwidth=2000
0

Det finnes mange gode grunner til å investere i et utendørs massasjebad. Det viktigste er selvsagt alle fordelene det gir med tanke på helse, velvære og glede, blant annet:

  • Forbedret blodsirkulasjon
  • Massasjen mykner opp stive muskler og ledd
  • Varmt vann og god massasje senker stressnivået og får kroppen i balanse

Du kan imidlertid også oppnå en annen bonus – nemlig at boligen din blir mer attraktiv i markedet. Dermed øker du sjansen for å få solgt den til en høyere pris når du en gang skal selge.

Det er imidlertid et par viktige ting du bør tenke på. Bjørn-Erik Øye, som er bygningsingeniør og partner i Prognosesenteret er først og fremst opptatt av at arbeidet må gjøres skikkelig dersom et massasjebad eller liknende installasjoner skal bidra til å øke attraktiviteten til et objekt.

- Installasjonen må være skikkelig utført slik at sluttresultatet er til å stole på, sier han, og er snar med å understreke et viktig poeng:

- Har du ikke kompetansen til å utføre en skikkelig jobb på egenhånd, bør du få andre til å gjøre det for deg.

Øye har fulgt boligmarkedet i både Norge og Sverige tett gjennom en årrekke og vet derfor mye om hvordan markedet fungerer og hva forbrukerne vektlegger når de skal kjøpe ny bolig

Han er også opptatt av at et massasjebad må integreres godt i omgivelsene for at det skal bli et pluss i margen for boligen.

- Det er viktig å tenke sammenheng mellom massasjebadet, terrassen, huset og andre elementer på tomten. På den måten blir det en god helhet som appellerer til flest mulig. Et tilfeldig plassert massasjebad som ikke harmonerer med omgivelsene vil kunne slå negativt ut, forteller han.

Ifølge Øye er det også viktig å ikke velge for spesielle løsninger

- Det kan godt hende din egen smak taler for en løsning med bar og sydenstemning, men mange vil oppfatte det negativt. Er du opptatt av at massasjebadet skal bidra til økt verdi eller attraktivitet i markedet er det bedre å gå for mer nøytrale løsninger som kan falle i smak hos mange.

Samtidig er det viktig å være klar over at det ikke er noe automatikk i at investeringer du gjør kommer til å øke boligens verdi som sådan.

- Svært mange faktorer påvirker markedsverdien for en bolig og det er en kompleks problemstilling som sjelden har helt entydige svar, kan Øye fortelle oss.

Uansett er det altså viktig at du spiller kortene dine riktig for å kunne få så mye som mulig ut av en investering i et massasjebad, både på kort og lang sikt.


3341
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180611090015605.png #FFFFFF
Les også